Circle K öppnar 20 laddplatser för tung trafik

Circle K bygger snabbladdare både för eldrivna personbilar och lastbilar. Nu öppnar drivmedelskedjan upp 20 nya laddplatser för den tunga trafiken på fem nya platser i landet. Laddarna har en effekt på upp till 360 kW.

Platserna som nu får de nya laddstationerna är redan idag ”naturliga stopp för transporter”. Dessa är Varberg Nord, Laholm Snapparp Östra, Jönköping Hyltena, Gävle Bro och Ljungby.

– Det är med stor stolthet jag kan säga att vi håller ett högt tempo i vår utbyggnad, trots att antalet eldrivna lastbilar i dag är ganska få till antalet. Anledningen till det är att vi vill ligga före utvecklingen och därmed ge förutsättningar för transportbranschen att våga ställa om till eldrift, säger Lennart Olsson, ansvarig för laddning tung trafik på Circle K.

Sedan tidigare har Circle K i år öppnat upp 14 laddplatser för tung trafik. Det betyder att Circle K nu kommer ha 34 laddplatser runtom i landet, och under det kommande året ska det växa till 90. Dessutom räknar man med att i år kunna öppna upp två MCS-laddare med megewatt-effekter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.