Caterham ger en första glimt av sin eldrivna sportbil

Brittiska Caterham håller på att utveckla en elbil. Det i form av en tvåsitsiga sportbil som kommer vara helt orelaterade till Caterham Seven. Nu får vi en första glimt på Project V genom en kort teaserfilm.

– Nästa bil vi kommer att bygga är den första bilen där vi verkligen kan tillämpa vad som kan kallas ”Caterham-styling”, vilket inte var ett faktumet med Seven som kom från Lotus, berättar chefsdesigner Anthony Jannarelly.

Vad Project V kommer leverera kommer vi först få veta i samband med premiären den 12 juli. Under våren har Caterham experimenterat med att elektrifiera kitbilen Seven. Det viktigaste på det projektet var att hålla nere vikten på batteriet. Man tyckte helt enkelt att ett tungt batteri inte ger rätt Caterham-DNA.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.