BMW ökade elbilsförsäljningen med 75 procent 2023

BMW Group levererade förra året 2 555 341 bilar från BMW, Mini och Rolls-Royce globalt. Det innebär att BMW Group ökade sina globala leveranser med 6,5 procent. Men det som ökade mest var leveranserna av koncernens elbilar.

Försäljningen av rena elbilar landade på 376 183 fordon vilket motsvarar 15 procent av den totala försäljningen. Det motsvarar dessutom en ökning med imponerande 74,4 procent jämfört med 2022.

De viktigaste modellerna hos BMW var BMW iX1 och BMW i4 förra året – där lanseringen av BMW i5 också spelade en viktig roll. I början av 2024 lanserar BMW nya BMW iX2 och senare under våren kommer den första helt eldrivna Touring-modellen att göra debut som en del av BMW 5-serien.

– Med vårt breda utbud av elektrifierade modeller möjliggör vi för fler kunder att välja elektrifierat. Intresset för elektrifierade BMW-modeller syns även i Sverige. 83 procent av våra nyregistreringar var elektrifierade, och nästan varannan bil var en ren elbil (47 procent av total volym), berättar Johanna Kriisa, Sverigechef för BMW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.