Nya teaserbilden ger en föraning om el-kombin BMW i5 Touring

De första leveranserna av BMW i5 närmar sig. Först ut är kunder i Tyskland, och i nära anslutning till det startar också leveranserna på flera andra europeiska marknader.

– Redan innan försäljningen hade börjat visade inkommande beställningar att just denna modellvariant möter en hög kundefterfrågan och kommer därmed att ytterligare accelerera upptrappningen av elektrisk mobilitet som drivs av BMW, skriver BMW om i5.

Runt hörnet finns också en BMW i5 Touring. Alltså kombivarianten av elbilen. BMW bekräftar nu återigen att premiären av BMW i5 Touring kommer att ske under våren 2024.

I samband med dagens bekräftelse släpper BMW också en ny teaserbild på nya 5-serien i Touring-utförandet. Den ser du längst upp i artikeln.

Nya BMW i5 eDrive40 levererar en räckvidd på upp till 582 kilometer enligt WLTP och får en motor på 250 kW (340 hk). Det med ett startpris på 815 000 kronor. Utöver den erbjuder BMW också en M-modell med fyrhjulsdrift och än mer prestanda. BMW i5 M60 xDrive har två motorer med en totaleffekt på 442 kW (601 hk). Denna toppmodellen har ett instegspris på 1 257 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.