Android Auto kan snart läsa av batterinivån i elbilar

Android Auto kommer snart uppdateras med nya funktioner som gör det extra bra för elbilar. Elbilar som är kompatibla med Android Auto kommer kunna dela sin batteristatus i realtid till Google Maps.

Det innebär att användaren kan navigera med Google Maps, och få förslag på lämpliga laddstopp längs resan baserat på bilens aktuella batterinivå. Maps kan också räkna ut hur länge laddstoppen behöver vara.

De första elbilarna som kommer få den nya funktionen är Ford Mustang Mach-E och F-150 Lightning. Google skriver att man kommer rulla ut funktionen till fler elbilar under de kommande månaderna.

Upplevelsen blir ungefär som den som förare av Volvos och Polestars elbilar kan uppleva. De använder Google Automotive OS och har länge haft en komplett ruttplanerare integrerad med bilen genom Google Maps. På tal om Volvo och Polestar så har Google också börjat rulla ut webbläsaren Chrome till vissa Polestar- och Volvobilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.