BMW går över till att bara tillverka elbilar i München

BMW Neue Klasse, framför det gamla.

BMW tar nu ett tydligt kliv till att bli en renodlad elbilstillverkare. Nu satsar biltillverkaren på att ställa om produktionen i sin största fabrik i München. Här ska det nämligen bara tillverkas elbilar framöver. München ska bli mittpunkten för den nya satsningen Neue Klasse. Alltså nästa generationens elbilar från BMW.

Den första Neue Klasse-sedanen kommer BMW bygga med start 2026 vid fabriken, och skiftet till en fullständig elbilsproduktion ska vara klar till slutet av 2027. Det innebär slutet för produktionen av bilar med förbränningsmotorer i München.

– Fabriken i München är ett utmärkt exempel på vår förmåga att anpassa oss. Vi investerar 650 miljoner euro och kommer att tillverka enbart helelektriska fordon i vår moderfabrik från slutet av 2027, säger Milan Nedeljković, styrelseledamot för BMW AG, Production.

– Bara förra året sattes sex helt elektriska modeller i produktion. Samtidigt satte vi också produktionsrekord, vilket bevisar att vi samtidigt kan både leverera och forma framtiden i vårt produktionsnätverk, tillade Milan Nedeljković.

Neue Klasse-sedanen innebär för första gången en BMW helt producerad som elbil från grunden. Som ledord kring den nya modellen har BMW använt nyckeltal som 30 procent längre räckvidd, 30 procent snabbare laddning, 25 procent mer effektivitet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.