Bensinpumparna får ge plats åt snabbladdarna på Circle K:s nya station

Foto: Circle K Danmark.

På fredag slår Circle K i Danmark upp portarna till en ny fullservicemack i Odense. Den nya stationen ska ses som en del av framtidens infrastruktur. Stationen är designad med elbilar i fokus, och de traditionella bensin- och dieselpumparna har flyttat åt sidan.

Mitt framför entrén under taket står 12 stycken snabbladdare med en effekt på upp till 300 kW. De får således en betydligt mer central placering än vad snabbladdare annars vanligtvis får. En tydlig signal på var framtiden är på väg.

– Det första kunderna ser när de kommer till den nya macken i Odense är laddstationerna. Det är ett medvetet val att främja en mer hållbar framtid inom transportområdet. Den nya macken ska förutom att bidra positivt till den gröna infrastrukturen ses som en symbol för det paradigmskifte inom transportsektorn som vi på Circle K vill driva. Nämligen att främja övergången från fossila bränslen till gröna bränslen från förnybara energikällor, säger tillförordnad vd för Circle K Danmark, Peter Rasmussen.

Anpassad för elbilister

Även servicebutiken i anslutning till stationen har anpassats från grunden för att passa elbilisters beteendemönster och behov. Butiken är byggd i två våningar, där den övre våningen är inredd med sittgrupper där kunder kan sitta och jobba, äta mat eller ta en kopp kaffe medan deras elbil laddas eller när familjen behöver ett stopp på bilresan.

– Den gröna omställningen innebär en förändring av vårt beteende, då framtidens bil – elbilen – inte kommer att ’tankas’ så snabbt som vi känner det från att tanka fossila bränslen, säger Mathilde Westerholt, direktör för Convenience & Market Development på Circle K.

– Därför erbjuder vi ett brett utbud av nylagad mat och dryck och vi har inrett butiken så att kunderna kan vänta bekvämt medan de laddar. Oavsett om det är för jobbet eller bara för att koppla av. Vi ser fram emot att välkomna kunder till vår nya, vackra butik, fortsätter Mathilde Westerholt.

Invigningen av stationen kommer att ske mellan klockan 11-12 den 13 oktober. Adressen är Drejebænken 15 i Odense S.

Precis som i Sverige har Circle K ambitiösa planer på att bygga snabbladdare vid alla sina bemmanade stationer. Målet är att öppna 450 laddplatser på 110 stationer fram till maj 2024. Till 2030 ska man ha rullat ut 1300 snabbladdare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.