Första bilderna på nya koncepten Kia EV3 och Kia EV4

Kia EV3 och EV4 intill EV5, EV6 och EV9.

Idag är det dags för Kia EV Day. Det sydkoreanska bilmärket ska prata om sina framtida satsningar på elbilar och kommer dessutom visa upp två nya koncept på elbilar. De nya koncepten är Kia EV3 och Kia E4.

– Detta evenemang markerar början på vad som kommer att bli en årlig tradition, som visar upp Kias nya elektriska modeller, koncept och teknologier och befäster varumärket som ledare inom hållbar mobilitet, skrev Kia i ett tidigare pressutskick.

På kampanjsajten för evenemanget har Kia nu delat med sig av de första bilderna på de två koncepten. De ger oss en första glimt av formaten, och dessutom hur de storleksmässigt placerar sig i förhållande till Kia EV5, Kia EV6 och Kia EV9 (bilden ovanför).

Kia EV3

Kia EV3 tar formen av en mindre kompakt SUV. Inspirationen till designen kommer tydligt från Kia EV9 och Kia EV5. Några tekniska detaljer får vi för tillfället inte. Det kommer antagligen först efter evenemanget.

Kia EV3.

Ljussignaturen bak på Kia EV3 känner vi igen från den stora flaggskeppssuven Kia EV9.

Kia EV3.

Bilderna på interiören visar en modern, avskalad och öppen design. Insidan ser betydligt mer konceptuell ut än designen på utsidan. Riktigt så här rent lär det nog inte bli i verkligheten.

Interiören i Kia EV3.

Kia EV4

Det andra konceptet Kia EV4 är tydligt mer inspirerat av Kia EV6. Det med sina rundare och mer mjuka former.

Kia EV4.

Taklinjen är slank, med en lång slutande bakdel. Bra för aerodynamiken och sannolikt då också energieffektiviten. Ibland kan det vara trevligt med en modell som inte är en stor boxig suv.

Kia EV4.

Den interiöra bilden från Kia EV4 är också högst konceptig i sin utformning. Men visar på en enkel och digitalt fokuserad interiör.

Insidan på Kia EV4.

Det blir till att återkomma med en rapportering efter att Kia EV Day är avslutat. Då finns det säkert mer uppgifter om de två koncepten. Delvis vad de kommer erbjuda teknikmässigt men också när Kia planerar för lansering.

Uppdatering: Nu har Kia berättat mer om modellerna. Läs mer om det här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.