Audi täcker upp för SJ och ersätter inställda tåg med elbilar

SJ ställer i sommar in samtliga avgångar mellan Göteborg och Malmö på grund av banarbete. Det tar Audi nu fasta på genom att trafikera sträckan med elbilar under en vecka.

Resenärer med sitt sällskap hämtar upp bilen i Malmö eller Göteborg och får sedan på egen hand köra till respektive destination där personal finns på plats för att ta emot bilen.

En Audi-biljett kostar 39 kr, vilket är det priset som Audi räknar med att resan kostar om man delar resekostnaden på fyra personer. Bilen i fråga är en Audi Q8 e-tron med en räckvidd på 580 kilometer, vilket är tillräckligt för att klara sträckan helt utan något laddstopp.

Men för den som hoppas att kunna boka en bil, så är ”avgångarna” tyvärr redan fullbokade.

 – Vi är inte ute efter att kritisera tåg, tvärtom är det en viktig pusselbit i omställningen till en hållbar infrastruktur. Däremot kan vi bidra med eldrivna transporter under den mest intensiva resperioden och samtidigt som fler får möjlighet att provköra en elbil. Det är också viktigt att lyfta frågan om förutsägbarhet och kontinuitet i transportsystemet, säger Jörgen Wedefelt, Sverigechef för Audi.

– Självklart kommer vi inte kunna ersätta tågtrafiken fullt ut, men förhoppningsvis leder detta till att några fler kan ta sig eldrivet mellan storstäder i Sverige, avslutar Jörgen Wedefelt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.