Peugeot e-208 får ny tuffare design och längre räckvidd

Ny uppdaterad design, ny teknik och längre räckvidd. Det är nyheterna på nya Peugeot e-208 som lanseras idag. Den uppdaterade bilen hämtar inspiration från sportbilen Peugeot 9X8 som tävlade i The 24 Hours of Le Mans.

Det inkluderar bland annat en ny distinkt ljussignatur bestående av tre klor på vardera sida om fronten. Fronten pryds också av märkets nya Peugeot-emblem och på den högsta utrustningsnivån GT kompletteras helheten också av LED-strålkastare som ytterligare ska skapa en optisk effekt för en unik framtoning.

Bak på bilen återkommer de tre klorna på bakljuset. Peugeot introducerar också nya färger, som exempelvis Agueda Yellow och Selenium Grey samt ger e-208 nya hjul med dolda hjulbultar.

– Peugeots designteam tacklade entusiastiskt utmaningen med nya Peugeot 208. Vi ville ytterligare förstärka den redan starka personligheten utan att förlora andan i designen. Den nya fronten med Peugeots nya ljussignatur, och bakifrån den nyuppfunna klo-belysningen har gett designen ett fräsch nytt utseende med en tydlig hållning, samtidigt som de uppskattade skulpterade silhuetterna behålls, säger Matthias Hossann, Peugeots Design Director.

Interiört har Peugeot 208 fått en ny sätesklädsel och en ny digital instrumenteringen. Här finns en ny större pekskärm på 10 tum. Systemet är uppkopplat med nya Peugeot i-Connect som ger tillgång till de allra senaste förarassistanssystemen och möjlighet att spegla en smartphone på pekskärmen.

Peugeot e-208 får en ny kraftfullare motor på 115 kW (156 hk) och ett batteri på 51 kWh som ska ge en WLTP-räckvidd på 400 kilometer. Snabbladdning är möjlig med effekter på upp till 100 kW, och att ladda från 20 till 80 procent ska ta mindre än 25 minuter. För AC-laddning är det 7,4 kW som gäller som standard, men ett tillval på 11 kW finns att välja på.

Marknadsintroduktionen är planerad till hösten 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.