Aston Martin tar hjälp av Lucid Motors till att bygga elbilar

Brittiska Aston Martin avslöjar idag att man tar hjälp av den amerikanska uppstickaren Lucid Motors för att tillverka elbilar. Aston Martin kommer att använda drivlinor från Lucid Motors.

En helt ny modulär elbilsplattform ska ge flera olika elbilar som inkluderar allt från hyperbilar, sportbilar, GT-bilar och SUVar.

– Samarbetet med Lucid är en game changer för Aston Martins framtida elbilsledda tillväxt. Baserat på vår strategi och våra krav valde vi Lucid och fick tillgång till branschens högsta prestanda och mest innovativa teknologier för våra framtida elbilar, säger Lawrence Stroll, VD för Aston Martin.

Sedan tidigare har Aston Martin också ett samarbete med Mercedes. I ett pressmeddelande skriver den brittiska tillverkaren att man nu har två viktiga leverantörer för att säkra utvecklingen och de investeringar man gör för att leverera på sin elektrifieringsstrategi.

Aston Martin kommer att visa upp sin första elbil runt, 2026 – och till 2030 kommer hela utbudet av elektriferat. Biltillverkarens framtida modeller kommer ha ett större fokus på aerodynamik och att minska luftmotståndet. Det för att få ut så lång körsträcka som möjligt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.