Opel gör om sin logotyp för en eldriven framtid

Opel ska bli helt eldriven till 2028. Målet illustrerar man nu genom att förnya sin blixtlogotyp Blitz. Opel beskriver det som en helt ny kompassriktning.

Den nya logotypen kommer Opel introducera till sina elbilar från och med 2024 och den kommer få en central placering på fronten av bilen. Blixten är redan idag nära förknippad med elektricitet vilket gör den till en idealisk symbol för Opels väg framåt.

– Vår ”Blitz” är mer relevant än någonsin tidigare. Det symboliserar inte bara vårt engagemang för demokratisering av innovation och mobilitet utan förmedlar också vårt engagemang för att bli ett helt elektriskt varumärke i Europa år 2028. I år kommer vi redan att ha 15 elektrifierade modeller i vår portfölj och kan stolt säga att Opel är elektriskt , säger Opels vd Florian Huettl.

Opel har flera nya elbilar på gång under de kommande åren. I höst kommer man visa en helt eldriven Opel Grandland och nästa år kommer Opel Crossland som elbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.