Allego ska bygga snabbladdare vid 80 bensinstationer i Danmark

Allegos vision av en framtida laddningsstation.

Nederländska laddningsoperatörer Allego har ingått ett partnerskap med danska Oil Tank & Go. Allego kommer att öppna snabbladdare vid bolagets bensinstationer. Först ut är snabbladdare vid 14 stationer som ska öppna redan under det första kvartalet av 2024.

Överenskommelsen är dock mer omfattande än så. Allego ska nämligen bygga snabbladdare vid samtliga 80 Oil Tank & Go-stationer i landet. Detta är det första samarbetet mellan ett bensinstationsvarumärke och en extern laddningsleverantör av ultrasnabbladdare i landet.

– Vi måste se till att laddningsinfrastrukturen står i proportion till den växande efterfrågan på elbilar. Oil Tank & Go-stationerna är välpositionerade för pendlare och resenärer och idealiska platser för vårt elbilsnätverk, kommenterar Mathieu Bonnet, VD för Allego.

– Det här partnerskapet säkerställer att Oil Tank & Go erbjuder ett omfattande utbud av påfyllningsalternativ till våra kunder. Det säkerställer att de kan ladda sina elbilar snabbt och effektivt samtidigt som de njuter av bekvämligheterna vid våra bensinstationer. Tillsammans med Allego stödjer vi omställningen till grönare transporter och en mer hållbar framtid, säger Henrik Schöler, Danmarkschef för Oil Tank & Go.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.