Volkswagens första elbil på nya plattformen MEB+ blir en kompakt SUV

Skiss på nya VW ID.3.

Förberedelserna för att påbörja tillverkningen av nya uppdaterade Volkswagen ID.3 vid VW:s huvudfabrik Wolfsburg är i full gång. Volkswagen investerar närmare 460 miljoner euro för att ställa om anläggningen, där den största delen är öronmärkt för nya ID.3. Wolfsburg är dock aktuell för flera nya modeller.

I veckan berättade Volkswagen mer om sin nya plattform MEB+ som är en vidareutveckling av den MEB-plattform som sitter i Volkswagen ID.3 och ID.4. Nu är det också klart att den första modellen på MEB+ blir en kompakt SUV som ska tillverkas i Wolfsburg.

– Vi arbetar nära med företagsrådet för att ta med ytterligare en eldriven modell baserad på MEB+ till Wolfsburg. Detta blir en högvolymmodell i det blomstrande SUV-segmentet. Med dessa viktiga beslut och investeringar avser vi att stärka fabrikens konkurrenskraft ytterligare och ge personalen ett konkret långsiktigt perspektiv, berättar Thomas Schäfer, VD för Volkswagen.

– Det är det största fordonssegmentet i världen, det är hemvisten för vår populära Tiguan. Idealiskt sett ska den nya modellen komplettera våra storsäljande modeller ID.4 och ID.5. Det är så vi avser att utöka vår marknadsposition ytterligare och ge våra kunder de högkvalitativa bilar som de förväntar sig av oss, säger Schäfer

MEB+ kommer innebära en rad förbättringar, något du kunde läsa om här på Allt om Elbil tidigare i veckan. Den kommer bland annat ge längre räckvidd och snabbare laddning.

– MEB har fortfarande betydande potential. Vår ambition är att ta denna plattform till nästa nivå. För det ändamålet gör vi betydande investeringar i att utveckla tekniken. MEB+ ger oss en utmärkt position för de kommande åren, säger Schäfer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.