VW Beach Buggy är här som elbil – visas upp i mars

Volkswagen återupplivar en legend, skriver VW i ett pressmeddelande. På Genèvesalongen i mars visar man upp en helt eldriven Beach Buggy.

Ursprungsmodellen från 60- och 70-talets strandbil blev populärt i Kalifornien, och baserades på ”Bubblans” chassi. Den nya konceptbilen som Volkswagen bygger på den nya plattformen för helt eldrivna bilar (MEB).

− En Beach Buggy är mer än en bil, det är en livsstil på fyra hjul. Nya eldrivna konceptbilen visar hur en modern tolkning av en klassiker kan se ut och vilka känslomässiga band som elektrisk rörlighet kan skapa, säger Klaus Bischoff, designchef på Volkswagen.

Originalet av VW Beach Buggy. Foto: Volkswagen

Precis som originalet har nytolkningen varken fast tak eller konventionella dörrar. Hjulen med terrängdäck är annat som dominerar utseendet. Den helt eldrivna konceptbilen presenteras för första gången på Genèvesalongen 7-17 mars.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.