Elbilen dominerar nybilsförsäljningen om tio år – laddhybriden försvinner om fem

Häromdagen kunde vi skriva om branschorganisationen Power Circle gjort en rapport om Elbilsläget i Sverige. Med rapporten kom också flera prognoser, däribland att elbilen blir billigare än fossilbilen om sex år.

Om vi läser vidare i rapporten kan vi se att elbilsförsäljningen tar fart på allvar inom fem år. 2025 kommer laddhybriden att ha spelat ut sin roll och snabbt försvinna från marknaden, medan elbilen dominerar nybilsförsäljningen 10 år senare till 95%.

Elbilen kommer dominera all nyförsäljning. Enligt rapporten kommer biodrivmedel endast att användas för att driva andra delar inom transportsektorn som är svårare att elektrifiera. Den kommer också nyttjas till det bestånd av förbränningsmotorbilar som fortfarande finns kvar, men på sikt kommer de även fasas ut då en bil beräknas ha en livslängd på 17 år.

Se rapporten i sin helhet hos PowerCircle här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.