Elon Musk: Kanske redo att visa upp Tesla Pickup till sommaren

Teslas pickup-koncept, med en Ford F-150 på flaket.

I samband med att Tesla avslutade sitt fjärde kvartal (med en liten vinst) berättade företagets Vd Elon Musk lite om företagets status framöver. Däribland avslöjade han lite kring den kommande pickup-trucken man talat flera gånger om.

“Vi kanske är redo att visa upp Tesla Pickup den här sommaren, ska Elon ha sagt enligt ChargedEVs, den kommer vara något unikt, olikt allt annat”. Tesla har antytt om en räckvidd på omkring 65-80 mil. Fyrhjulsdrift och dual motor hör också till självklarheterna. Lite mer kryptiskt var när Elon Musk rättade en Twitter-användare som frågade om en dragvikt på 15 ton med 150 ton.

Tesla Pickup kommer att komma efter Model Y, som antagligen kommer visas upp redan i mars i år. Den mindre SUV:en Tesla Model Y ska börja säljas 2020.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.