Volvo XC40 Recharge byter namn till Volvo EX40

Volvo Cars meddelar idag att man standardiserar modellnamnen på sina elbilar. Det betyder att XC40 Recharge och C40 Recharge byter namn till EX40 respektive EC40. Namn som rimmar mer med nya Volvo EX30 och kommande EX90. Det hela går i linje med Volvos omvandling till att bli ett helt elektrisk biltillverkare till 2030.

– Genom att anpassa namnen på våra första elbilsmodeller till resten av vår elbilsportfölj förenklar vi valen för konsumenterna när vi fortsätter att elektrifiera vårt utbud, berättar Björn Annwall, Volvo Cars Chief Commercial Officer och vice vd. 

Volvo introducerar också en nya Performance-nivå till EX40 och EC40 Twin Motor-varianterna som också kommer erbjudas som en mjukvaru-uppgradering till föregående modellår. Uppdateringen ökar uteffekten med 25 kW vilket ger en snabbare gasrespons. Med Performance-körläget levereras nu 325 kW (442 hk) i motoreffekt.

Volvo berättar också att man kommer erbjuda en speciell Black Edition av EX40 och EC40-modellerna framöver. Black Edition-modellerna får exteriörfärgen Onyx Black, blanksvarta emblem, 20-tums femekrade fälgar i blanksvart finish och charcoal-interiörer i microtech eller textil.

Under 2023 stod elbilarna för 16 procent av Volvo Cars globala försäljningsvolymer, en ökning med 70 procent jämfört med 2022. Med EX30, EX90 och EM90 räknar Volvo med att öka elbilsvolymerna betydligt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.