Tesla slår tillbaka mot uppgifter om att Cybertruck rostar i regnet

I veckan har media rapporterat om att ägare av Tesla Cybertruck har uppmärksammat hur deras kaross i rostfritt stål på deras nya bilar börjat rosta. Enligt rapporterna så påstås det uppstå i samband med längre turer, och ofta i regn.

Men nu slår en Tesla-anställd tillbaka mot kritiken. Det handlar inte alls om några rostangrepp. I själva verket rör det sig om flygrost som media blåst upp till något helt annat.

– Mycket bevakning om rost i massmedia, men ingen visar faktiska bilder, vanligtvis en bra indikator för att ifrågasätta sanningen. Det är tydligt sida vid sida med ett lackerat fordon att detta är ytföroreningar, förklarar Wes Morrill, som arbetat med att testa och kvalitetssäkra Tesla Cybertruck och andra modeller.

Även oberoende experter bekräftar att det handlar om just flygrost. Rostfria material är enligt experter nämligen mer benäget att reagera på flygrost än vanligt lackerade karosser.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.