Volvo Cars tappar i total försäljning – men elbilarna ökar

Pressbild: Volvo

Volvo Cars har redovisat sina försäljningssiffror för årets första kvartal. Totalt sett minskade Volvo Cars volymerna med 20 procent jämfört samma period i fjol. Emot trenden går Volvos elbilar som ökade kraftigt även om volymerna kan anses vara små.

Under januari till mars i år levererade Volvo 11 721 helt elektriska bilar. De står för 7,9 procent av alla bilar som Volvo Cars levererade under perioden. Jämfört med i fjol är det en ökning med 224 procent. I fjol levererade Volvo Cars endast 3 615 elbilar.

Volvo Cars poängterar däremot att efterfrågan fortfarande är stark. Under det första kvartalet har volymerna ökat gradvis månad för månad. Men på grund av störningar i leverantörskedjan av halvledare upplever Volvo Cars en tillfällig avvikelse i volymerna. Något som förväntas påverka volymerna även under årets andra kvartal.

Volvo Cars erbjuder idag elbilarna Volvo XC40 Recharge och Volvo C40 Recharge.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.