Volta Trucks skapar unik transportkedja med elmotorcyklar från Cake

El-lastbilstillverkaren Volta Trucks och svenska el-motorcykeltillverkaren Cake har inlett ett intressant samarbete för leveranser i stadsmiljöer. Det gemensamma målet är att minska utsläppen och trängseln i trafik under så kallade ”last mile deliviers”.

Först ut är ett pilottest i Paris som ska starta under första kvartalet av 2023. I samarbete med H&M kommer man att skapa en transportkedja mellan klädtillverkarens lagerlokaler och butiker.

Ellastbilen Volta Zero kommer att agera som ett mobilt mikro-lager. Motorcyklarna lastas in i lastbilen vid huvudlagret utanför staden och körs sedan in till centrum. De kommer sedan att lastas ur och användas för att transportera varorna den sista sträckan till butikerna runtom i staden.

– Eftersom en majoritet av transportkedjorna inom ’last mile deliveries’ snart kommer att bli förbjudna i de största städerna i världen, kommer de ledande företagen inom e-handel nu att tvingas att arbeta fram nya framtidssäkrade sätt att leverera, kommenterar Stefan Ytterborn, grundare och VD Cake.

Fördelen med att använda el-motorcyklarna är mer flexibla och snabbare transporter i trafiken än vad lastbilen kan erbjuda. Dessutom tar de mindre plats på gatorna och vid parkering. Under arbetsdagen kan Volta Zeron förflytta sig till andra delar av staden och även fungera som en laddplats för el-motorcyklarna.

– Det behövs lösningar som skapar både mindre utsläpp och mindre trängsel i trafiken. Det här unika mobila ekosystemet som tre företag testar tillsammans sätter en tydlig riktning för både affärsfördelar och hälsosammare stadskärnor, avslutar Stefan Ytterborn.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.