Elbilen Volkswagen ID.3 uppdateras nästa år – första skissbilderna

Till våren kommer Volkswagen att presentera en uppdateringen av elbilen Volkswagen ID.3. Den nya omarbetade ID.3 bygger vidare på den feedback och de insikter som Volkswagen fått av kunder.

– Våra kunders behov står alltid i centrum för oss. Det är därför vi lyssnar noga och fokuserar på att anpassa vår produktportfölj efter deras behov, säger Imelda Labbé, styrelsemedlem på Volkswagen med ansvar för försäljning, marknadsföring och servicemarknad.

Idag visar Volkswagen de första skissbilderna. Beställningen på den svenska marknaden öppnar om två veckor. I samband med det kommer de första prisuppgifterna. Orderlistorna är dock långa, och leverans är aktuell först under fjärde kvartalet 2023.

Volkswagen är sparsamma kring vilka nyheter vi kan förvänta oss i nya Volkswagen ID.3. Men i fokus står bland annat mjukvaran som kommer tillhöra den senaste generationen vilken ”ska förbättra systemets prestanda”. Fullt uppkopplad med möjligheten att ta emot uppdateringar över nätet nämns också. 

Bland standardutrustningen finns också en 12 tum stor infotainmentdisplay, ett uttagbart lastgolv och en mittkonsol med två mugghållare.

Funktioner som Plug & Charge och en ”intelligent ruttplanerare” ska göra laddningen och långturerna enklare och bekvämare.

– Nya ID.3 visar vårt engagemang för kvalitet, design och hållbarhet. Designen har mognat och vi har uppgraderat materialen i interiören, avslutar Imelda Labbé.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.