Volkswagen ID. Buzz får fem stjärnor i Euro NCAP

Det blev full pott med fem stjärnor efter att Euro NCAP kört elbilen ID. Buzz rakt in i väggen. Trots sin korta front erbjuder den ett bra skydd för de som befinner sig i bilen. Däremot är skyddet för oskyddade medtrafikanter lite mer varierat enligt testrapporten.

I delmomentet skydd av vuxna får ID. Buzz 92 procent vilket är ett bra betyg. Likaså är skyddet av barn bra, där delbetyget blev 87 procent. Volkswagen är rätt konstruerad för alla typer av bilbarnstolar.

”Passagerarutrymmet på VW ID. Buzz förblev stabilt i frontala kollisionstesterna. Dummy-avläsningar indikerade bra skydd av både förarens och passagerarens knän och lårben. VW visar att en liknande skyddsnivå skulle ges passagerare av olika storlek och till de som sitter i olika positioner.”

Lägre blir betyget i skyddet av oskyddade trafikanter, där ID. Buzz får 60 procent vilket är bland det lägre resultatet bland andra testade modeller som fått fem stjärnor under året.

”Skyddet av huvudet var mycket blandat, vissa områden visade bra resultat och andra var dåliga. Stötfångaren gav bra skydd för fotgängares ben men skyddet av bäckenet var nästan uteslutande dåligt”, noterar Euro NCAP i delrapporten om de oskyddade trafikanterna.

I kategorin förarstödsystemen och förmågan att undvika olyckor är ID. Buzz dock exemplarisk. Här räcker utrustningen och de aktiva säkerhetsfunktionerna till ett delmomentsresultat på 90 procent.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.