Volkswagen ska ska hjälpa indiska Mahindra med elbilar – ska leverera MEB-plattformen

Volkswagen Group ska hjälpa den indiska biltillverkaren Mahindra att bygga elbilar. De två har kommit överens om att Volkswagen ska leverera komponenter för sin elbilsplattform MEB till Mahindra.

Komponenterna ska Mahindra använda i sin egna nya elbilsplattform INGLO som ska användas till fem helt eldrivna suvar. Totalt innefattar överenskommelsen komponenter till en miljon elbilar.

– Vi är glada över att vi har identifierat ett större samarbete mellan våra två företag. Tillsammans kan Volkswagen och Mahindra bidra väsentligt till elektrifieringen av Indien, en enorm fordonsmarknad med ambitiösa klimatskyddsåtaganden. MEB Electric Platform och dess komponenter är nyckeln till prisvärd hållbar mobilitet runt om i världen, kommenterar Thomas Schmall, VD för Volkswagen Group Components.

Planen för Mahindra är att lansera fem elsuvar under de kommande åren. Leveranserna av den första modellen ska starta i slutet av 2024.

Målsättningen är att erbjuda både två- och fyrhjulsdrivna modeller med en motoreffekt på mellan 170 till 290 kW beroende på utföranden. Mahindra pratar inga räckviddssiffror men nämner ett batteripaket på mellan 60 och 80 kWh samt snabbladddning med upp till 175 kW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.