Polestars eldrivna roadster ska bli verklighet – Polestar 6 kommer 2026

Polestar har valt att sätta sitt eldrivna roadsterkoncept Polestar O2 i produktion. Det meddelar Polestar idag. Den kommer få namnet Polestar 6 och den förväntade lanseringen är planerad till 2026.

Polestar 6 kommer att bygga på samma elektriska 800V-systemet som redan är bekräftat till Polestar 5. Den får en drivlina med dubbla motorer som ska leverera en effekt på upp till 650 kW (884 hk) och 900 Nm i vridmoment. Målsättningen är en acceleration på 0–100 km/h på 3,2 sekunder och en toppfart på 250 km/h.

– Efter den överväldigande responsen från konsumenter och media, tog vi beslutet att sätta denna fantastiska roadster i produktion och jag är otroligt glad över att den ska bli verklighet. Polestar 6 är en perfekt kombination av kraftfulla elektriska prestanda och den härliga känslan av att köra med taket nere i frisk luft, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd.

Polestar 6 kommer att bygga på Polestars skräddarsydda epoxylimmade aluminiumplattform som är utvecklad av Polestar själva. 

Specialutgåva för 2 miljoner

De första 500 exemplaren av Polestar 6 kommer att komma i en limiterad utgåva under namnet Polestar 6 LA Concept edition. Den kännetecknas av den blå exteriörfärgen, ljus läderinteriör och unika 21-tumsfälgar från Polestar O2-konceptet.

För dessa har Polestar öppnat reservationen idag. Polestar anger det preliminära priset till 200 000 USD.

Ytterligare tekniska detaljer och bekräftade specifikationer kommer när Polestar är redo att visa upp den färdiga produktionsbilen.

Bonusvideo: Sverigepremiär av Polestar O2 på eCarExpo i Stockholm:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.