Vattenfall fick Sveriges första ID. Buzz Cargo

Nu har Volkswagen levererat den första Volkswagen ID. Buzz Cargo i Sverige. Kunden är Vattenfall och Bilbyggarna i Wallhamn har anpassat inredningen för att passa Vattenfalls verksamhet.

– Att vi på Vattenfall får möjlighet att testa ID. Buzz Cargo i vår verksamhet, som ett av de första företagen i Sverige, ska bli intressant. Bilen gör det möjligt för oss att säkert kunna lasta material samt utrustning och samtidigt elektrifiera fler områden av vår verksamhet, säger Erik Nolberger, fordonschef på Vattenfall Services.

Idag har Vattenfall omkring 4 600 fordon i sin verksamhet. På personbilssidan har man redan gått över till elbilar.

För transportbilarna så har det hittills varit svårt att hitta modeller som täcker de behoven Vattenfall har. Vattenfalls servicetekniker åker ofta till platser där det är långt mellan laddinfrastrukturen eller där uppdragen kräver hög last- och dragvikt.

Vattenfall har som mål att bli helt fossilfria inom en genrationen. Som fordonschef står elektrifieringen av fordonsflottan så klart högst på Erik Nolbergers lista.

Vattenfalls nya ID. Buzz Cargo laddar vid InCharge, som är en del av Vattenfall.

Vattenfall väntar på fler ID. Buzz och under 2023 ska Volkswagen leverera ytterligare 14 ID. Buzz Cargo till Vattenfall i Sverige, fyra i Tyskland samt en till Nederländerna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.