Volkswagen-chefen: ”Då kommer första elbilen för 200 000 kronor”

Volkswagen-chefen Herbert Diess medverkar som talare på Financial Times konferens ”Future of the Car”. Där berättade han om planerna på att lansera en elbil i storlek med Volkswagen Polo. Det kommer innebära introduktionen av ett helt nytt prissegment för elbilar.

Till 2025 räknar Volkswagen med att förutsättningarna kommer vara helt rätt för att lansera en elbil i den storleken. Dessutom kommer man kunna erbjuda den till ett attraktivt pris.

Riktpriset för en sådan modell, parallellt med att Volkswagen når volym, skulle då starta på 200 000 kronor (20 000 euro), före moms och lokala avgifter.

– Det var vettigt att börja med elbilar uppifrån och ned men 2025 tror vi att tiden kommer att vara rätt för en elbil i Polo-storlek, sa Diess: ”Vi har en ny generation av batterier; bortsett från råvaruprishöjningarna minskar nu våra kostnader med uppskalningen”.

Tidigare idag visade koncernen upp de första skissbilderna på mindre elbilar från Volkswagen, Cupra och Skoda.

– Efterfrågan finns och marginalerna finns för att små elbilar ska vara lönsamma, avslutar Diess.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.