Nästa generation BMW 3-serie bara som elbil med Neue Klasse 2025

BMW har delat in sitt skiftet till elbilar i tre faser. Den andra fasen börjar nästa år, då BMW kommer erbjuda minst en helelektrisk modell i 90 procent av sina modellgrupper.

Den tredje fasen ser BMW dock som det riktigt stora klivet. Den startar 2025 och går under namnet Neue Klasse. Den kännetecknas av en ny IT- och mjukvaruarkitektur, en ny generation elektriska drivlinor och batterier och fördjupat fokus på hållbarhet.

Med Neue Klasse kliver också BMW in i ett betydligt bredare segment. Det är då man i stor skala kommer elektrifiera sitt mellanklassegment 3-serie. Det bekräftade BMW Groups VD Oliver Zipse under senaste kvartalsrapporten som också förtydligar att BMW endast kommer bygga elbilar på den nya plattformen.

Oliver Zipse, VD för BMW Group.

– När den kommer ut på marknaden kommer den att vara koncentrerad till 3-seriesegmentet. Vid den tidpunkten kommer marknaden ha nått en storlek där det endast är rimligt att bara ha en drivlina med den arkitekturen, sa Oliver under mötet.

Vidare beskriver Oliver plattformen som en viktig nyckel för att skala upp tillverkningen av elbilar inom BMW. Den ”representerar ett kvantsprång inom elektrifierad teknik”. Oliver lovar att den nya 3-serien kommer erbjuda mer kraft, ny batterikemi och ett nytt batteriformat.

Elbilar baserade på plattformen kommer att gå i produktion vid BMW:s nya produktionsanläggning i Debrecen, Ungern till 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.