Volkswagen-chefen Herbert Diess välkomnar utmaningarna som Tesla ger

Volkswagen-chefen Herbert Diess har låtit sig intervjuas av amerikanska nyhetsprogrammet CBS 60 Minutes. I inslaget berättar Herbert om utmaningarna till följd av komponentbrister till följd av Rysslands angrepp mot Ukraina och nya covidutbrott i Kina.

Han berättar också om Volkswagens nysatsningar på den amerikanska marknaden, men också om sin syn på den största utmanaren inom elbilar, nämligen Tesla.

Volkswagen har snabbt skalat upp tillverkningen av elbilar och under förra året sålde man näst mest elbilar i världen. Störst var Tesla.

– Tesla ligger före oss, väldigt långt före oss och de växer snabbt. De tar större risker än vi kan och de bygger en fabrik i Berlin 200 kilometer från våra fabriker. Jag tycker det är väldigt nyttigt för oss att ha en ny utmanare, säger Herbert i intervjun.

Teslas Elon Musk kommenterar själv klippet och hyllar Diess framgångar med att elektrifiera Volkswagen:

– Diess förtjänar mycket beröm för att han snabbt skiftat VW mot elektrifiering. De har tur som har han, skriver Elon på Twitter. Berömmet från Elon får också ett svar från Diess:

– Tack Elon för att du alltid tänker utanför boxen. Och för att att du stärker marknadsvärdet för vår bransch och hjälper till att brottas med tysk byråkrati, skriver Diess.

Hela intervjun med Herbert Diess går att se i videospelaren nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.