Video: Sover i Teslan under färd – så ska du inte använda autopiloten

En av veckans stora snackisar i Tesla-kretsar är TikTok-användaren Mr. Hub som i ett försökt till en viral video bestämmer sig för att sova i sin Tesla Model 3. Att sova i en Tesla är visserligen ett vanligt fenomen i sig. Tesla har till och med ett speciellt campingläge som behåller klimatanläggningen igång under natten.

Det som skiljer sig i den här videon är att Mr. Hub bestämmer sig för att sova i bilen under färd utan att någon sitter i förarsätet. Genom att hänga en vikt på ratten lurar han autopiloten att tro att någon sitter i förarsätet.

I ytterligare en video dokumenterar han hela förloppet, med hjälp av sin mamma som fått uppdraget att spela in videon. Kritiken låter sig inte vänta.

Många har uttryckt sin oerhörda frustration över agerande. Enligt flera följdkommentar har flera anmält händelsen till Tesla ihop om att Mr. Hub ska få sin autopilot avstängd. Flera har också anmält händelsen till lokala polismyndigheter i hopp om rättsliga åtgärder.

https://www.youtube.com/watch?v=VS5zQKXHdpM

Så, hur gick det med den virala videon på TikTok? Den blev flaggad som farligt beteende och blev nedplockad. Kvar finns endast den dokumenterande videon ovanför… än så länge.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.