Detta innehåller Teslas julklapp till Tesla-ägarna i år

Tesla rullar löpande ut mjukvaruuppdateringar med nyheter och förbättringar till alla Tesla-bilar som rullar på vägarna. Men varje jul kommer en extra stor uppdatering i form av den så kallade ”Tesla Holiday Update”.

Historiskt har det inneburit många nya funktioner och förändringar i bilarnas infotainmentsystem och funktionalitet. Årets uppdatering tycks vara något mindre än vanligt, men nu har Not A Tesla App kommit över en rad av de uppdatering som kommer i den stundande julklappen.

Bland nyheterna nämns Apple Podcast för podduppspelning och en rad uppdateringar till många av de spel som finns i Tesla Arcade. Bland andra kul funktioner finns möjligheten att lägga in flera ljusshower i Tesla Lightshow.

Till förbättringar mer kopplade till funktionalitet i bilen nämns bland annat att bilen automatiskt ringer larmcentralen om en airbagen utlöses, navigering med varning för fartkameror och förbättringar som inkluderar delmål i ruttplaneringen i Teslas mobilapp. Dessutom blir fler av bilens kameror tillgängliga via bilens kameravyspelare.

Tesla gör också förbättringar till bilens dödavinkelkamera, och indikerar tydligare på skärmen om en bil befinner sig i döda vinkeln när man försöker byta fil. Dessutom nämner listan bland annat bättre möjligheter till att filtrera laddare utefter hastighet.

Not A Tesla App noterar att det kan finnas avvikelser och att fler nyheter kan tillkomma, dessutom kan vissa av funktionerna vara låsta till vissa modeller. Den stora juluppdateringen brukar Tesla vanligtvis rulla ut runt julafton.

Uppdatering: Tesla bekräftar

Ny parkeringshjälp.

Tesla har officiellt bekräftat uppdateringen och kompletterar med ett par ytterligare tillägg. Det inkluderar bland annat möjligheten att koppla ett par trådlösa Bluetooth-hörlurar till skärmen i baksätet, möjligheten att ersätta låsljudet med ett valfritt ljud (exempelvis en skrikande get) och en ny högupplöst parkeringsassistent.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.