Video: Första åkturen i elbilen Maserati GranTurismo Folgore

Ännu har det inte varit premiär för Maseratis första elbil GranTurismo Folgore. Men under utvecklingsarbetet har vi fått se flera teasers. I våras delade Maserati med sig av ett par bilder på när VD Carlos Tavares rattade runt den i Rom.

Nu för första gången får vi se elbilen helt omaskerad i en video när den rattas runt i Kalifornien. Med sig har man ståuppkomikerna Sebastian Maniscalco.

I videon får vi lära oss en hel del om elbilen som är ett rejält kraftpaket. 0–100 km/h ska den klara på 2,7 sekunder och toppfarten är 320 km/h. Snabbladdning ska kunna ge upp till 100 kilometer körsträcka på fem minuter.

Ett av målen under utvecklingen av GranTurismo Folgore var att bibehålla den låga sitthöjden. Därför är batterierna inte placerade under förarkupén. Istället har Maserati placerat dessa mellan mellan stolarna i mittkonsolen på elbilen.

Videon kan du se i videospelaren nedanför:

Världspremiären för Maserati GranTurismo Folgore är planerad till 2023.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.