Uppgifter: Populära Skoda Octavia som elbil till 2026

I förra veckan presenterade Skoda sin nya profil för framtiden och det nya eldrivna konceptet Vision 7S. I samband med det fick vi reda på att Skoda har tre elbilar planerade fram till 2026. Bland annat en suv som placerar sig under Skoda Enyaq men också en liten kompakt elbil.

Men i planerna finns det också en helt eldriven efterträdare till Skodas bästsäljande flaggskepp Octavia, enligt tyska bilsajten Edison. Den nya eldrivna Octavian kommer både som kombi och sedan.

Löftet är en elbil med ett generöst lastutrymme och en rymlig kupé. Det ska en extra lång hjulbas till följd av den elektriska drivlinan möjliggöra. Interiört kommer det finnas likheter med konceptet Vision 7S. Den planerade lanseringen är satt till 2026, uppger Edison.

Men Edison har också fått reda på en hel del av specifikationerna och en del tekniska detaljer om kommande eldrivna ”Octavia iV”. Den kommer bygga på Volkswagensgruppens nya elbilsplattform SSP.

Här ska ett batteri på 80 kWh ge en räckvidd på runt 600 kilometer. I fokus står låg energiförbrukning om 15 kWh/100 km. Instegsmodellen kommer få en motor på 150 kW (204 hk) med en toppfart på 160 km/h. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 200 kW.

Senare finns också en planerad RS-modell med mer prestanda. Här kommer antagligen fyrhjulsdrift och dubbla motorer med en totalt effekt på 220 kW (300 hk).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.