Maserati visar upp eldrivna GranTurismo Folgore med 1 200 hästkrafter

Nästa generation av Maserati GranTurismo kommer som elbil 2023. Under namnet Folgore som är italienska för blixt samlar den italienska lyxbilstillverkaren sina framtida modeller med eldrift.

Nu visar Maserati för första gången tydligt upp GranTurismo Folgore när Stellantis VD Carlos Tavares gav sig ut på Roms gator i en prototyp.

– En sann ikon för varumärket, den kommer att erbjuda det karakteristiska Maserati-ljudet såväl som banbrytande tekniska lösningar, suverän prestanda, komfort och elegans, skriver Maserati.

Maserati delar inte med sig av några ytterligare detaljer. Däremot vet vi sedan tidigare att GranTurismo Folgore får rejält med prestanda. Tekniken i bilen kommer från Formula E och en dubbla uppsättning motorer ska leverera en totalt effekt på 895 kW (1 200 hästkrafter).

Detta är inte den enda bilen som Maserati har på gång. Tidigare i år visade man upp nya suven Grecale som också kommer som elbil. Den har premiär under andra halvan av 2023. Detaljerna om Grecale Folgore är också få. Det vi vet är att den får ett batteri på 105 kWh, en 400-voltsdrivlina och ett vridmoment på 800 Nm.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.