Tyskland, Frankrike och Italien får batterifabriker efter jätteinvestering

Europeiska batteritillverkaren Automotive Cells Company (ACC) har säkrat finansering motsvarnade 4,4 miljarder euro till tre batterifabriker i Europa. Något som kommer göra ACC till en ledare på utveckling och tillverkning av batterier till elbilar i Europa.

Biljättarna Stellantis och Mercedes samt energibolaget TotalEnergies är alla tre delägare i ACC. De nya fabrikerna kommer att byggas i Frankrike, Tyskland och Italien. Idag har ACC en fabrik i franska Billy-Berclau Douvrin som sedan december tillverkar battericeller.

– Övergången till elbilar är fortfarande på väg. För att möta denna enorma utmaningen måste våra kunder kunna förlita sig på robusta och pålitliga europeiska spelare som ACC som kan leverera stora volymer batterier med ett lågt klimatavtryck, säger Yann Vincent, VD för ACC i ett pressutskick. Han tillägger: ”Vi ser beslutsamt på framtiden med sikte på att uppnå vårt mål att utöka vår produktionskapacitet”.

Bakom finansieringen står ett konsortium av affärsbanker. Bland annat BNP Paribas, Deutsche Bank, ING, Intesa Sanpaolo med stöd av Bpifrance, Euler Hermes och SACE.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.