Köp elektrisk transportbil från Peugeot – upp till 50.000 kr i klimatpremie

Peugeots transportbilar är alltid ett säkert val. Nu vässas dessutom erbjudandena ytterligare på både kontantköp och företagsleasing – tack vare den nya klimatpremien på upp till 50 000 kronor.

– Vi tycker så klart att det är mycket välkommet med en klimatpremie, men framför allt är det väldigt goda nyheter för alla våra Peugeot-kunder. Det här innebär att vi kan leverera ännu bättre erbjudanden till alla svenska företag, inte minst genom vår finansiella leasing som redan i dag är ett väldigt populärt val, säger Patrik Hansson, Brand Manager LCV på Peugeot i Sverige, och tillägger:

– Antalet kunder som väljer elektriskt från Peugeot fortsätter att växa för varje år som går och nu finns det ingen anledning att vänta längre, om man går och funderar på att ställa om. Jag rekommenderar alla företag att så snabbt som möjligt ta chansen och söka för att få det maximala stödet på 50 000 kronor.

Omgående leverans från Peugeot

Klimatpremien gäller vid köp av eldrivna lätta lastbilar och kan sökas av allt från privata företag till kommuner och regioner. Hos Peugeot går det att välja den innovativa modellen E-Expert, som är utrustad med modern teknik, en lång räckvidd och möjlighet till snabb uppladdning av batteriet.

Själva klimatpremien är baserad på prisskillnaden mellan en modell som är 100 procent elektrisk, och en jämförlig modell som är utrustad med förbränningsmotor.

– Det innebär att det blir en lägre prisskillnad mellan en transportbil med elmotor och en transportbil med förbränningsmotor. Samtidigt har Peugeots elektriska fordon låga drifts- och servicekostnader och en låg skatt på bara 360 kronor om året. Så det blir ganska snabbt en hel del pengar man sparar genom att välja el, säger Patrik Hansson, och berättar mer om Peugeot E-Expert:

– Det är en transportbil som kombinerar en distinkt stil med en interiör av högsta klass och en räckvidd på upp till 330 kilometer. Sedan är Peugeots transportbilar alltid flexibla, vilket innebär att det finns olika fordonslängder att välja bland och möjlighet att anpassa våra fordon efter flera olika företagsbehov. Det är också värt att nämna att vårt lager är välfyllt, och därför kan vi erbjuda en snabb leverans av Peugeot E-Expert.

Så fungerar klimatpremien

Klimatpremien går att söka sedan den 13 februari hos Energimyndigheten och stödet uppgår till som mest 50 000 kronor. Från och med nästa år kommer stödet att sänkas stegvis, för att sedan avskaffas helt i oktober 2025.

– Just nu är ett perfekt tillfälle att gå över till el, och hos Peugeot kan du alltid hitta rätt elektriska transportbil för ditt företag. Vi kommer till exempel att lansera vår största modell Boxer i ett elektriskt utförande under 2024 och det innebär att vi har elektrifierat hela vårt transportbilsprogram, säger Patrik Hansson, Brand Manager LCV på Peugeot i Sverige, och avslutar:

– Hos Peugeot hittar du alltid elektriska transportbilar med den senaste tekniken, möjlighet att snabbladda batteriet, lång räckvidd och många andra finesser. Våra modeller är helt enkelt speciellt framtagna för alla proffs, och gör varje arbetsdag så smidig som möjligt.

FAKTA: KLIMATPREMIE TILL TRANSPORTBILSFÖRARE

Stödet gäller nya och helelektriska transportbilar som inte tidigare tagits i trafik, varken i Sverige eller utomlands.

Den stödberättigade kostnaden utgörs av prisskillnaden mellan en transportbil som är 100 % elektrisk och närmast jämförliga modell med förbränningsmotor.

Så stort är stödet:

  • 13 januari 2024 – 31 december 2024: upp till 50 000 kronor.
  • 1 januari 2025 – 30 juni 2025: upp till 40 000 kronor.
  • 1 juli 2025 – 30 september 2025: upp till 30 000 kronor.

Läs mer om klimatpremien på Energimyndighetens hemsida här

Denna artikeln är en annons från Peugeot.

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.