Toyota ska börja med Tesla-snabbladdning i Nordamerika

Teslas laddkontakt NACS är betydligt kompakter än CCS.

Nu ansluter sig Toyota till den allt större skara bilmärken som kommer att börja använda Teslas lokala laddningsstandard NACS i Nordamerika. Därmed etablerar sig laddningsstandarden allt mer i regionen.

Precis som de andra biltillverkarna som anslutit sig kommer samarbetet att börja gälla från och med början av 2025. Då kommer Toyota utrusta en del av sina elbilar från Toyota och Lexus med den nya laddningsstandarden. Bland annat nämner Toyota en sex- eller sjusitsig elsuv. För kunder som köpt en elbil med CCS1-kontakten kommer Toyota erbjuda en adapter.

– Med NACS kommer kunderna att få tillgång till fler laddningsalternativ, särskilt DC-snabbladdare, vilket ger en större trygghet att resa till ännu fler destinationer, skriver Toyota i ett pressmeddelande.

Det var Ford som var först ut med att ansluta sig till NACS-standarden i Nordamerka tidigare i våras. Sedan dess har BMW Group, Fisker, General Motors, Honda, Hyundai Motor Group, Jaguar Land Rover, Mercedes-Benz, Nissan, Polestar, Rivian och Volvo Cars följt efter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.