Fisker sänker priset på Ocean Extreme – öppnar beställningen för basmodellen

Nya elbilstillverkare Fisker meddelar nu att man sänker priserna på Fisker Ocean Extreme. Det är alltså toppmodellen som med en WLTP-räckvidd på 707 kilometer är den elsuv på marknaden med längst räckvidd.

Priset på Ocean Extreme sänks med 56 000 kronor till 699 000 kronor.

– Det är viktigt att Fisker reagerar på konkurrenssituationen på den snabbt växande elbilsmarknaden. Vi vill att våra kunder ska få bättre tillgång till Ocean och kunna dra nytta av dess spännande kombination av innovativa funktioner, imponerande design, hållbara material och klassledande räckvidd, säger VD Henrik Fisker.

Den 6 november kommer Fisker också öppna upp för beställningar på utrustningsnivåerna Fisker Ocean Ultra och Sport. Dessa priser kommer då justeras upp mot dagens förbokningspriser. Ultra kommer att kosta 629 000 kronor (istället för 615 000 kronor) och instegsmodellen Sport kommer kosta 489 000 kronor (istället för 450 000 kronor).

Fisker berättar också att den fastställda WLTP-räckvidden på Ultra har överträffat den internt förväntade räckvidden. Den officiella räckvidden är 690 kilometer. Instegsmodellen Sport har inte fått en officiellt fastställd WLTP-räckvidd men Fisker uppskattar den till 465 kilometer.

– Vi är helt övertygade om att efterfrågan på Ocean kommer att fortsätta och vi förväntar oss att Sport och Ultra kommer att vara de mest sålda från och med 2024, avslutar Henrik Fisker.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.