Toyota fast övertygande om elbilar med 1200 km räckvidd om några år

Toyota stuvade om rejält i ledningen under förra året. Det för att påskynda sin satsning på elbilar. Under 2023 fick vi se batteristrategier, nya koncept och höra om planerna framåt.

I samband med det indiska toppmötet Vibrant Gujarat Global Summit som avslutades idag repeterade Toyotas indiska ledning löftena om framtidens elbilar från den japanska tillverkaren.

– Vi kommer att lansera våra elbilar med solid state-batterier om ett par år från nu. Det kommer att vara en elbil som kommer att laddas på tio minuter, kommer leverera en räckvidd på 1 200 kilometer och ha en mycket bra förväntad livslängd, sa Vikram Gulati, chef för Toyota Kirloskar Motor.

Även Indien är ett land som tagit fasta på att gå ifrån fossila bränslen och istället satsa mer på elbilar och andra eldrivna fordon. Strax över två procent av fordonsförsäljningen är eldriven idag. Regeringen har dock som mål att nå 30 procent till 2030. Det kommer motsvara 10 miljoner sålda elbilar 2030. Analytiker spår att det kan gå ännu snabbare än så.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.