Då kommer de nya elbilarna Polerstar 3 och Polestar 4

Polestar har två nya modeller på intåg. Det är den större suven Polestar 3 och suv-coupén Polestar 4 som är märkets snabbaste elbil hittills. Försäljningen av den senare har redan startat i Kina, men nu ger Polestar ett besked om när den blir aktuell i vår del av världen.

– Polestar 4 har tagits emot väldigt väl i Kina och det har varit en viktig milstolpe för oss att starta upp och öka takten i produktionen. Försäljningen av vår SUV-coupé (Polestar 4) kommer att påbörjas i Europa och Australien under de kommande veckorna, berättar Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

Den kraftfullaste varianten av Polestar 4 blir fyrhjulsdriven och kommer i ett Dual Motor-utförande leverera hela 400 kW (544 hk). Räckvidden är 564 kilometer (WLTP) från ett batteri på 102 kWh. Genom Skatteverkets nybilspriser har de svenska priserna redan avslöjats. Long Range Dual Motor kostar från 760 000 kronor. Tvåhjulsdrivna modellen är dock listad från 700 000 kronor.

Polestar 3 är också på ingång. Det var tänkt att den egentligen skulle kommit före Polestar 4 men den drabbades av förseningar tillsammans med koncernsyskonet Volvo EX90. Nu ger Thomas Ingenlath beskedet att leveranserna kan komma igång till sommaren.

– Eftersom de första leveranserna av Polestar 3 förväntas starta i sommar är vi på god väg att gå från att vara ett enbilsbolag till att bli ett trebilsbolag, vilket positionerar oss för ett transformerande och spännande 2024, sa Thomas.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.