Tesla pausar Berlinfabriken i två veckor – efter attacker i Röda havet

Suezkanalen och Röda havet är en särskikt viktig förbindelse för fartyg eftersom det knyter samman handeln mellan Asien och Europa utan att fartygen måste runda hela Afrika. Sedan en tid tillbaka pågår det omfattande attacker från Jemen mot fraktfartyg som rör sig i Röda havet. Nu väljer allt fler rederier att ta den långa vägen runt Afrika efter att hoten ökat.

Tesla ett av de första företagen att nu meddela att attackerna har fått en direkt påverkan på produktionen i Europa. Tesla kommer att pausa produktionen i Berlinfabriken mellan 29 januari och 11 februari som en följd av attackerna. Det eftersom det uppstår ett avbrott i försörjningsledet när Tesla väljer den långa vägen runt Afrika.

– Den väpnade konflikterna i Röda havet och de tillhörande förändringarna av transportrutter mellan Europa och Asien via Godahoppsudden påverkar också produktionen i Grünheide. De betydligt längre transporttiderna skapar en lucka i leveranskedjorna, sa Tesla i ett uttalande till media.

Även företag som Volvo-ägaren Geely har sagt att det ökade hotet i Röda havet kan påverka verksamheten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.