Tesla når 800 Supercharger-stationer i Europa – siktar på större stationer

Inför sommaren har Tesla skyndat på för att öppna upp flera nya Supercharger-stationer runtom i Europa. Idag öppnar station nummer 800 i Europa.

Stationen är belägen i Frankrike, i Avignon på vägen till Marseille och Franska Rivieran och består av 28 Superchargers. Den nya stationen följer Teslas strategi med att öppna allt större stationer för att betjäna det snabbt växande antalet elbilar i Europa.

När Tesla öppnade de sex första europeiska Supercharger-stationerna i augusti 2013 hade de i genomsnitt fyra Superchargers per per stationen. Idag bygger Tesla i genomsnitt 11 Superchargers per station.

Sveriges största station

I Sverige finns 795 Superchargers fördelade över 64 stationer. Planen framåt under de kommande 12 månaderna är att utvidga nätverket med 30 procent.

För en vecka sedan invigde Tesla Sveriges största Supercharger-station i Halmstad. Här finns 28 snabbladdare som öppnade upp lagom till Midsommarhelgen för Tesla-ägare. Idag har Tesla också öppnat upp stationen i Halmstad för alla elbilsägare.

Teslas största station i Europa finns i Norge. Det är Nebbenes Supercharger som är utrustad med 44 snabbladdare.

Av de totalt 800 stationerna i Europa har Tesla öppnat upp 250 stationer med totalt 3 600 Superchargers i 13 länder för alla elbilsägare. Det innebär att Tesla har Europas största öppna snabbladdningsnätverk i Europa med en effekt på 150 kW eller mer. Projektet med att öppna upp fler stationer för alla elbilsägare kommer att fortsätta under de kommande månaderna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.