Tesla ska öppna egen skadeverkstad i Sverige

Tesla öppnar snart sin första skadeverkstad i Sverige. Det som ett motdrag till den pågående strejken som IF Metall inlett mot företaget. Bakgrunden är att Tesla tidigare har förlitat sig på externa karossverkstäder som utför skadereperationer på Tesla-bilar.

I november utökades strejken till karossverkstäderna som fick gå ut i sympatistrejk. Det var något som IF Metall kunde tvinga dem att göra eftersom de tecknat kollektivavtal. Därmed lades arbetet med att reparera krockskadade bilar ner på de flesta Tesla-godkända karossverkstäderna runtom i landet.

Det drabbade bland annat verkstäder som Werksta och Holmgrens Bil – och förare av Tesla-bilar som inte kunnat få sina kolliderade bilar lagade. Tesla har lovat att finnas där för kunderna genom strejken, och beslutet att öppna en egen skadeverkstad kan ses som en uppföljning på det löftet.

Det är tidningen Dagens Arbete som nu kan berätta att Teslas första skadeverkstad kommer att öppna i Huddinge i anslutning till det befintliga leveranscentret. Tesla söker för tillfället sju nya medarbetare, vilket inkluderar allt från lackerare, skadereglerare och plåtslagare.

Därmed rundar Tesla återigen strejken, och de åtgärder som IF Metall inlett. Det i en strejk som enbart tycks drabba oskyldiga parter som skadeverkstäder, fabriksanställda i Vetlanda och ägare av Tesla-bilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.