Då har Polestar 4 säljstart i Sverige

Polestar bekräftar nu att märkets nästa bilmodell Polestar 4 kommer ha Sverigepremiäre den 31 januari. Det innebär både presentation av priser, och försäljningsstart.

Polestar 4 tar skepnaden av en SUV-coupé. Polestar förklarar det hela med att modellen får en aerodynamik som en coupé men utrymme som en SUV. Ett av dragen är bland annat att helt och hållet slopa bakrutan och ersätta den med en högupplöst bakåtriktad kamera och digital backspegel.

Polestar 4 är också märkets snabbaste bilmodell hittills och toppmodellen ska klara 0 till 100 km/h på 3,8 sekunder med en total motoreffekt på 400 kW (544 hk). Ett batteri på 102 kWh ska säkerställa en räckvidd på 564 kilometer.

– 2024 blir ett otroligt spännande år för Polestar. Vi expanderar in i exklusivare, lyxigare segment och etablerar oss som ett trebilsbolag i och med att vi börjar leverera våra två nya elektriska SUV:ar Polestar 3 och Polestar 4, säger Martin Ölund, Sverigechef på Polestar.

Även om Polestar officiellt kommer att kommunicera priserna först den 31 januari, så har de redan rapporterat in priserna till Skatteverket. Där avslöjas det att Polestar 4 Long Range Single Motor kan kosta från 700 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.