Jeep Wagoneer S avslöjad – ser ut som konceptet

För några dagar sedan berättade Jeep att deras nästa elbil Wagoneer S kommer ha säljstart hösten 2024. I samband med det delade företaget också med sig av en kort teaserfilm. Den avslöjade egentligen inte så mycket.

Men av misstag har moderbolaget Stellantis nu avslöjat desto mer. Två bilder på den produktionsklara Jeep Wagoneer S delades nämligen på företagets Facebook. Bilderna plockades däremot snabbt ner igen, men inte utan att de sparades undan så att omvärlden kunde beskåda dem.

Klart är att Jeep Wagoneer S tycks se ut precis som konceptet som Jeep visade upp hösten 2022. De två bilderna ovanför visar den produktionsklara bilen, medan den svarta bilen på bilden nedan är konceptet.

Jeep Wagoneer S Concept.

Vi kanske då också kan anta att många av specifikationer som Jeep delade om konceptmodellen också kommer att nå ut i produktionsmodellen. Toppmodellen kommer leverera upp till 600 hästkrafter och ska klara 0-96 km/h (0-60 mph) på 3,5 sekunder. Målet är en räckvidd på 654 kilometer.

Jeep har som sagt tidigare kommunicerat att försäljningen ska starta till hösten 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.