DeLorean DMC-12 kommer tillbaka som elbil – gör dig redo för premiär i år

DeLorean DMC-12 blev världskänd och ikonisk genom science fiction-filmerna Tillbaka till framtiden. Den rostfria stålkarossen kan ha inspirerat till Tesla Cybertruck och måsvingedörrarna till Tesla Model X.

Även som DMC-12 blev odödlig genom filmerna så gick DeLorean i konkurs 1982 innan filmserien hade haft premiär (1985). Produktionen av DMC-12 var endast igång mellan 1981 och 1982 och tillverkades 9200 exemplar.

Långt senare, 1995 köpte ingenjören Stephen Wynne rättigheterna till namnet DeLorean. Med det ingick också ett gammalt lager och ”nya” DeLorean blev en återförsäljare av reservdelar till DMC-12. Stephen har sedan förvärvet också haft planer på att återstarta tillverkningen av DeLorean DMC-12.

Sedan var det tyst länge på den fronten. Först för ett år sedan berättade Stephen mer om planerna. Den nya DeLorean DMC-12 kommer att vara en elbil.

Nu har DoLorean släppt en första teaser som avslöjar att premiären kommer att ske i år. Det utan att avslöja några ytterligare detaljer.

Nedan finns ytterligare en teaser som DMC släppte förra året när bilmodellen fyllde 40 år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.