Tesla och IF Metall ska förhandla – redan imorgon

IF Metall och Tesla ska nu återuppta förhandlingarna. De två parterna ska träffas fysiskt imorgon. Det beskedet kom idag under förmiddagen, rapporterar Dagens Arbete. IF Metall ser positivt på mötet där Tesla är beredda att träffa facket och återuppta förhandlingarna om kollektivavtal på de svenska Tesla-serviceverkstäderna där en strejk utbröt i fredags.

– Vi får se vad det leder till, men jag tycker att det är positivt att vi kan träffas och prata. Jag hoppas att det finns möjlighet att lösa detta. Vi ska prata om situationen. Det finns en sak som det handlar om, och det är kollektivavtal, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä till Dagens Arbete.

Om Tesla och IF Metall kan hitta en överenskommelse återstår alltså att se. Elbilsinfluensern Peter Esse som noga följt utvecklingen är positiv:

– Det känns ju som att det knappast kan vara så att Tesla går med på förhandling för att åter igen säga ”Nej vi kan inte göra något”, säger Peter Esse till Allt om Elbil.

Samtidigt passar IF Metall också på att meddela att man utökar strejkvarslet till ytterligare fyra verkstäder som reparerar Tesla-bilar. Det gäller verkstäder i Sollefteå, Enköping, Krylbo och Ekerö och skulle då träda i kraft den 10 november. Sedan tidigare har man varslat om strejk vid 17 andra verkstäder från och med fredag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.