Tesla lanserar eldriven fyrhjuling (för barn) i Sverige

Pressbild: Tesla.

För två år sedan lanserade Tesla den eldrivna fyrhjulingen Cyberquad för barn. Nu kommer fyrhjulingen också till Sverige. Fyrhjulingen hämtar tydligt inspiration från Cybertruck och liknar också den fyrhjulingen som Tesla överraskade med i samband med premiären av Tesla Cybertruck 2019.

Lekfordonet Cyberquad är konstruerat i en ram av stål, har ett vadderat säte, fjädring bak med skivbromsar och en LED-ljusramp. Fordonet har ett litiumjonbatteri på 188 Wh och levererar upp till 19 kilometer i räckvidd på en laddning.

Motorn har en effekt på 350 W och det är möjligt att låsa den till två hastighetslägen, där högsta toppfarten är 13 km/h i toppläget. Cyberquad laddas i ett vanligt vägguttag.

– Vi är glada att meddela att vi lanserar Cyberquad för barn i Sverige, skriver Tesla i en kort kommenterat. Cyberquad lämpar sig för barn mellan 8 och 12 år. Priset i Sverige är 23 060 kronor med de första leveranserna under de kommande veckorna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.