Myndighetsbilderna avslöjar eldrivna minibussen Volvo EM90

Foto: MIIT.

Premiären av Volvos eldrivna minibuss Volvo EM90 framtagen för den kinesiska marknaden är ungefär en månad bort i tid. Men nu har de första bilderna på EM90 sett dagens ljus i samband med att den kinesiska myndigheten MIIT typgodkänt modellerna.

Bilderna visar det nära släktskapet med den superlyxiga minibussen Zeekr 009 som också tagits fram för den kinesiska marknaden. Ett segment som på kort tid fått ett rejält uppsving på den kinesiska marknaden.

Dokumentationen från MIIT avslöjar att EM90 blir 5206 mm lång och 2024 mm bred och 1859 mm hög. Hjulbasen blir hela 3205 mm vilket kommer säkerställa en rymlig interiören. Det finns plats för sex personer, inklusive föraren.

Detaljerna kring drivlinan är sparsamma men det framkommer att motorn har en effekt på 200 kW (268 hk). Några uppgifter om batterikapacitet eller räckvidd framkommer inte.

Volvo har i ett officiellt uttalande beskrivit Volvo EM90 som en elektrisk premium-MPV utformad som ett skandinaviskt vardagsrum för att ge förare och passagerare ”det mesta av tiden i bilen”. Det ska inte längre handla om resan från A till B, utan tiden man spenderar i bilen.

I första hand är modellen avsedd för den kinesiska marknaden. Volvo Cars har ännu inte fattat något beslut om lansering på andra marknader.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.