Tesla inleder samarbete med bensinbolag på Island

Island har på kort tid blivit en elbilsnation och hör till de länderna i världen med högst andel elbilar i nybilsförsäljningen idag. Förra året var 50,1 procent av alla nya bilar i landet en elbil.

Populärast är Tesla som så sent som 2019 officiellt klev in i landet efter att islänningar i många år själva importerat bilarna till landet via Nederländerna. I samband med att Tesla officiellt gjorde entré 2019 började man också bygga upp ett nätverk av snabbladdare.

Idag finns det 43 Tesla Superchargers på ön fördelade över nio stationer. Nu ska det bli rejält många fler och det i samarbete med Islands största bensinstationskedja N1.

Tesla ska nämligen öppna 20 nya Supercharger-stationer i anslutning till N1:s bensinstationer på Island. Ett smart samarbete genom placeringar som invånarna är vana vid att besöka för att fylla på med drivmedel.

Satsningen innebär att Tesla på Island kommer erbjuda 29 stationer med fler än 200 laddpunkter under de kommande åren skriver Tesla i ett kort uttalande och avslutar:

– Med andra ord, din nästa road trip blir brrrr.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.